Tervetuloa Äänekoskelle!

Hannu Javanainen
Äänekosken kaupunginjohtaja

Kaupunkimme juhli näyttävästi monin eri tavoin ja tapahtumin kunniakasta 100-vuotista taivaltaan vuonna 2011. Useassa eri yhteydessä mainittiin, että kaupunki on ollut 100 vuotta menestyksessä mukana.

Äänekoski on reilun 20.000 asukkaan elinvoimainen ja vahvasti kehittyvä korkean teknologian teollisuudesta tunnettu kaupunki. Kaupungin rikkautena on neljä kauniin Keitele-järven rannalla sijaitsevaa taajamaa: Äänekoski, Suolahti, Sumiainen ja Konginkangas. Äänekoski onkin moni-ilmeinen, sopivan kokoinen kaupunki Suomen sydämessä. Äänekoski tarjoaa asukkailleen ja yrityksilleen monipuoliset, hyvät palvelut ja kauniin asumismiljöön.

Äänekoskella asuu tällä hetkellä noin 220 maahanmuuttajaa, joista noin kaksi kolmasosaa on naisia. Tämän lisäksi paikkakunnalla asuu arviolta vähintään 100 sellaista henkilöä, jolla on joko kaksoiskansalaisuus tai joka on saanut Suomen kansalaisuuden. Nykyisin Äänekoskella asuu maahanmuuttajia noin 30:stä eri maasta. Venäläiset ovat kärkipäässä eri kansallisuuksista.

Olemme perustaneet kaupunkiimme eri viranomaisista koostuvan maahanmuuttajatyöryhmän, joka on valmistellut maahanmuuttajien kotouttamisohjelman ja esitteen koskien maahanmuuttajien kotoutumista tukevia palveluja.

Tervetuloa tämän sivuston käyttäjiksi. Toivottavasti valitset asuinpaikaksi Äänekosken.

 

ETÄISYYS KARTTA