Elinkeinoelämä

Äänekoski tunnetaan monipuolisesta metsä-, metalli- ja elektroniikkateollisuudestaan. Äänekosken maaseutualueiden ja Konneveden hyvinvointi rakentuu metsä- ja maataloudesta sekä teollisuuden ja palvelujen tuottamista elinkeinomahdollisuuksista. Äänekoski muodostaa yhdessä Jyväskylän ja Jämsän seutujen kanssa maakunnallisen kasvukäytävän.

Äänekoski on merkittävä työpaikkakeskittymä Keski-Suomen maakunnassa; alueen työpaikkaomavaraisuus on reilusti yli 100 prosenttia. Korkea teknologia sekä yritysten innovatiivinen tutkimus- ja tuotekehitystyö kiinnostavat koulutettua työvoimaa kotiutumaan ja käymään töissä Äänekoskella. Työpaikkojen kokonaismäärä on kasvusuunnassa. Vahva ja perinteinen tausta teollisuuspaikkakuntana pitää pintansa ja luo osaltaan uskoa ja uskottavuutta tulevaisuudelle. Osaamme arvostaa yrittäjyyttä ja osaamme luoda tilaa yrittää.

Lähde: www.aanekoski.fi/yrittjlle

Ääneseudun Kehitys Oy

Vuonna 2003 perustettu Ääneseudun kehitys Oy on Äänekosken ja Konneveden ja yhteinen kehittämisyhtiö. Yhtiö tuottaa palveluja elinkeinoelämälle sekä huolehtii ohjelmaperusteisen aluepolitiikan toteuttamisesta yhdessä kuntien kanssa. Yhtiön toimisto sijaitsee Äänekoskella.

Ääneseudun Kehitys Oy tuottaa palveluja yrityksille elinkaaren kaikissa vaiheissa:

  • perustaminen
  • kehittäminen
  • investoinnit
  • rahoitus
  • koulutus
  • kansainvälistyminen

Yhtiö suunnittelee ja toteuttaa kehittämishankkeita yhteistyössä yritysten, kuntien ja muiden yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa. Yhtiö koordinoi aluekehitystyötä.

Äänekosken yrittäjät ry

Äänekosken yrittäjät ry perustettiin jo 1940–luvun alussa Äänekoskella toimineiden yrittäjien yhteistyön tiivistämiseksi. Aikanaan yhdistys rekisteröitiin ja se on Suomen Yrittäjien aluejärjestön, Keski-Suomen Yrittäjien jäsenyhdistys. Nykyinen Äänekosken Yrittäjät ry muodostui vuoden 2007 alussa jolloin Suolahden ja Äänekosken yrittäjäyhdistykset yhdistyivät.

Yhdistys korostaa yhteistyön merkitystä toimintaympäristössään ja toimii järjestötehtäviensä ohella aktiivisesti myös monenlaisessa alueensa kehittämistoiminnassa. Yrittäjillä on edustajiaan useissa alueellisissa yhteistyöorganisaatioissa. Yhdistyksen toiminta-alue tunnetaan yrittäjämyönteisyydestään.

Puheenjohtaja
Ulla Aaltonen
Puh. 040 596 4530
ulla.aaltonen@jslevyt.fi
www.yrittajat.fi/aanekoski

 

ETÄISYYS KARTTA