Nähtävyydet

Keitele-järven eteläpäässä sijaitseva Äänekoski on reilun kahdenkymmenen tuhannen asukkaan kaupunki keskellä järviluontoa. Pinta-alasta neljännes on vesistöä ja kaikki neljä taajamaa sijoittuvat kirkkaan ja vehmaan Keitele-järven kupeelle.

Vapaa-aika ja kulttuuri ovat voimavaroja, joihin kaupunki satsaa. Keitelejazz ja Rautalankafestivaali soivat rantamaisemissa, nostalgiset höyryjunat ja -laivat kyyditsevät matkailuporukoita perinteikkäästi. Suolahtisalin monipuoliset tapahtumat sekä taidemuseon näyttelyt ovat kulttuuritarjontaamme parhaimmillaan.

Leppoisaan tunnelmaan pääset helposti niin autolla, matkailuvaunulla kuin moottoripyörälläkin. Unohtaa ei sovi myöskään upean sisävesistön suomia veneilymahdollisuuksia.

Luonnon ja liikunnan parissa voi nauttia sekä metsien että järvien suomista monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Virkistys-, koskikalastus-, luonnon- ja maisemansuojelualue Kapeenniemi polkuverkostoineen ja nuotiopaikkoineen sopii erinomaisesti koko perheen yhteiseen luontoretkeilyyn. Virkistyä voit myös Laulavan Mörön polulla Sumiaisissa.

Tervetuloa viihtymään Äänekoskelle!

Lisätietoa Äänekosken kaupungin omilta sivuilta

 

ETÄISYYS KARTTA