Toisen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei yleensä riitä työn saamiseen, joten suurin osa nuorista jatkaa sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa oppilaitoksessa.

Hankasalmella on lukio, jonne voi hakea peruskoulun jälkeen, mutta Hankasalmella ei ole monen muun Keski-Suomen kunnan tapaan ammatillisia oppilaitoksia. Lähellä sijaitseva Jyväskylä tarjoaa ammatilliseen koulutukseen hyvät mahdollisuudet.

Hankasalmen Lukio

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen on muutoin maksutonta, mutta oppikirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella.

Hankasalmen lukiossa on laadukkaan yleislinjan lisäksi suunnistuslukiotoimintaa, jossa saa ammattivalmentajan ohjausta suunnistukseen ja hiihtosuunnistukseen.

Lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa helmi-maaliskuussa. Suunnistuslukioon haetaan kaksivaiheisesti: helmikuussa ennakkohaku suoraan Hankasalmen lukioon suunnistuslukion omilla kaavakkeilla ja sen jälkeen valtakunnalliseen yhteishakuun osallistuminen.

Hankasalmen suunnistuslukio

Hankasalmen lukion kotisivut

 

ETÄISYYS KARTTA