Tervetuloa elämäsi tarinaan!

Ilkka Salminen
Jämsän kaupunginjohtaja

Vireä ja kehittyvä Jämsä on asukasluvultaan (noin 22 300) Keski-Suomen toiseksi suurin kaupunki. Täällä on monenlaisia mahdollisuuksia asua, elää ja yrittää – muokata omaa elämäntarinaansa.

Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen turvallisen asuinympäristön, jossa on laadukkaat peruspalvelut. Jämsä on myös tapahtumarikas matkailukaupunki. Himoksen matkailukeskus palveluineen, hiihtokeskus ja Päijänne houkuttelevat ympärivuotisesti matkailijoita seudullemme. Jämsässä vierailee vuosittain lähes 300 000 matkailijaa. Ulkomaisista matkailijoista suurin osa on venäläisiä.

Pinta-alaltaan suuressa Jämsässä on kaikkiaan kuusi taajamaa ja kymmeniä kyliä, joissa kylä- ja asukasyhdistykset järjestävät vuosittain runsaasti eri tapahtumia. Perus- ja lukiokoulutuksen lisäksi Jämsässä on monipuoliset mahdollisuudet opiskeluun laaja-alaisessa koulutuksessa Jämsän Ammattiopistossa tai monien eri alojen kursseilla Jämsän Työväenopistossa. Yritystoiminta on varteenotettava vaihtoehto.

Kaupungin kehitysyhtiö Jämsek tarjoaa yrityspalvelut englannin kielellä ja tekee hyvää yhteistyötä maahanmuuttoasioista vastaavien viranomaisten kanssa maahanmuuttajien yrittäjyyden edistämiseksi. Jämsän seudulla palvelu- ja matkailuala ovat tarjonneet venäläisille hyvin mahdollisuuksia omaan yritystoimintaan.

Jämsässä asuvista ulkomaalaisista venäläisten osuus on merkittävä. Jämsä tarjoaa kaikille asukkailleen yhtäläiset oikeudet kunnan järjestämiin palveluihin. Maahanmuuttajien kotouttamista tuetaan muun muassa tulkkipalveluin silloin kun asiointi ei vielä suju suomen kielellä.

Tervetuloa tälle sivustolle -
olet myös lämpimästi tervetullut luomaan elämäsi tarinaa Jämsään!

Ilkka Salminen
Kaupunginjohtaja
ilkka.salminen@jamsa.fi
Puh. 020 638 2001

 

VAAKUNA

ETÄISYYS KARTTA