Perusopetus

Perusopetus on maksutonta yleissivistävää koulutusta. Peruskoulu kestää yhdeksän vuotta ja se on tarkoitettu lapsille, jotka ovat iältään 7—16-vuotiaita. Koulupäivä kestää noin 3–6 tuntia, lauantaisin ja sunnuntaisin koulut ovat kiinni. Peruskoulu on oppilaille maksuton, kuten myös siihen sisältyvät oppikirjat ja -tarvikkeet sekä kouluateriat.

Jokainen Suomessa vakinaisesti asuva lapsi on oppivelvollinen. Tämä koskee myös Suomessa vakituisesti asuvia maahanmuuttajataustaisia lapsia.

Jämsässä on yksi yhtenäiskoulu, jossa on luokat 1-9. Kuoreveden koulun yhteystiedot ja lisätietoa löytyy koulun omilta nettisivuilta.

Jämsässä on 8 peruskoulun alakoulua, joissa on luokat 1-6. Löydät koulujen yhteystiedot ja lisätietoa löytyy koulujen omilta nettisivuilta.

Näiden koulujen lisäksi Jämsässä on kaksi yläkoulua, joissa on luokat 7-9, löydät niiden yhteystiedot ja lisätietoja koulujen omilta nettisivuilta. sivuille täältä.

Erityisopetus

Jämsän kaupungissa erityisopetusta annetaan sekä osa-aikaisena erityisopetuksena yleisopetuksen yhteydessä että luokkamuotoisena erityisopetuksena erityisluokissa. Oppilas voi aloittaa oppivelvollisuutensa suoraan erityisopetuksessa (erityisopetukseen ottaminen) tai myöhemmin siirtyä erityisopetukseen. Opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan yleisopetuksen yhteydessä. Tällöin välttämättömänä edellytyksenä on, että opetukselliset ja muut olosuhteet yleisopetuksen ryhmässä ovat oppilaan oppimisen kannalta suotuisat ja tarpeelliset tukitoimet voidaan toteuttaa.

Lisätietoja Jämsän erityisopetuksesta.

 

VAAKUNA

ETÄISYYS KARTTA