Toisen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei yleensä riitä työn saamiseen, joten suurin osa nuorista jatkaa sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa oppilaitoksessa.

Jämsän lukiot

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen on muutoin maksutonta, mutta oppikirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella.

Jämsän molemmissa lukioissa on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto, mikä tarkoittaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suorittamista rinnakkain. Jämsän lukioiden yhteystiedot ja lisätietoja opetuksesta löytyy lukioiden kotisivuilta.

Jämsän ammattiopisto

Jämsän seudun koulutuskeskus on vuoden 2009 alusta Jämsän ammattiopisto ollen osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää.

Jämsän ammattiopisto on 1500 nuoren ja aikuisen opiskelijan monialainen ammatillinen oppilaitos. Ammattiopisto on elinkeinoelämän vahva kumppani alueellaan ja kansainvälisesti kiinnostava metsä- ja komposiittialalla. Oppilaitos järjestää myös urheilijoiden ammatillista koulutusta ja
valmennusta.

Lisätietoja saat Jämsän ammattiopiston kotisivuilta, jotka ovat osa www.jao.fi sivustoa.

Ammattiopiston suorittamisen jälkeen voi hakea korkeakouluihin ja yliopistoon.

 

VAAKUNA

ETÄISYYS KARTTA