Tule Sinäkin Kannonkoskelle!

Kannonkoski sijaitsee keskellä järvirikasta Suomea. Meiltä löydät niin metsän hiljaisuuden, kauniit hiekkarannat kuin monenlaiset mahdollisuudet erilaisiin liikunnallisiin harrastuksiin. Kaunis luontomme on parhaimmillaan kesällä, mutta myös talvikausi tarjoaa matkailijalle monenmoista aktiviteettia. Piispalan nuorisomatkailukeskuksessa valittavanasi on vaikkapa vauhdikas half pipe, perinteinen hiihtolatu tai jäähallin palvelut. Jos haluat harrastaa sisätiloissa, niin keilailu tai uimahalli yhdistettynä kuntosaliharjoitteluun, voisi olla valintasi. Ulkomaalaisten kävijöiden osuus on Piispalassa ollut ilahduttavassa kasvussa ja monet venäläisetkin ovat jo löytäneet Piispalan lomanviettopaikakseen.

Kannonkosken pienessä, mutta aktiivisessa kunnassa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia vuoden varrella. Erittäin suosittu kesätapahtumamme, Kannonkoski-päivä, ajoittuu sopivasti juhannuksen jälkeiseen viikonloppuun ja avaa kesäkauden torilla. Lukuisat kesäasukkaamme ovat ottaneet tapahtuman omakseen ja tulevat sankoin joukoin piristämään katukuvaamme. Myös pelimanniperinnettämme vaaliva Antin Soitto sekä uutena tapahtumana vuoden 2011 kesällä aloitettu heinäseipään heiton MM-kisa ovat kokemisen arvoisia.

Kunnan palvelujen helmenä voi mainita kirjastomme, jonka yhteydessä toimii myös pieni elokuvateatteri. Kirjasto toimii aktiivisesti usean alueen kirjaston kimpassa ja takaa näin laajat valikoimat kaikkien hyödynnettäväksi. Kirjasto on myös erilaisten näyttelyiden suosittu pitopaikka. Lehtilukusali on avoinna myös viikonloppuisin. Kuntaan on lisäksi valmistunut uusi ja moderni yhtenäiskoulu, joka tarjoaa nykyaikaisen ja toimivan oppimisympäristön esi- ja peruskouluikäisille lapsille. Koulun tiloja käytetään myös erilaisten harrasteryhmien kokoontumistiloina sekä tapahtumien ja juhlien pitopaikkana.

Kannonkosken yrittäjät tarjoavat palveluitaan mielellään myös kesäasukkaille ja vierailijoille. Monet vieraamme ovatkin ottaneet tavakseen käyttää esimerkiksi parturi- tai auton huoltopalveluja Kannonkoskella oleskelleessaan puhumattakaan kesäisistä mansikanpoimintaretkistä mansikkatiloille tai kotileipomoidemme tarjoamista herkuista. Kannattaa testata!

Tule siis Sinäkin Kannonkoskelle!

Maarit Autio

Kunnanjohtaja
Kannonkosken kunta

 

ETÄISYYS KARTTA