Toisen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei yleensä riitä työn saamiseen, joten suurin osa nuorista jatkaa sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa lukiossa.

Kannonkoskella ei sijaitse ammatillisia oppilaitoksia, mutta se on jäsenkuntana mukana Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskuksessa eli POKE:ssa. POKE:lla on toimipaikat Äänekoskella, Saarijärvellä ja Viitasaarella, ja se järjestää koulutusta tarpeen mukaan myös muualla alueellaan. Myös Jyväskylä tarjoaa ammatilliseen koulutukseen hyvät mahdollisuudet. Jyväskylän aikuisopiston Viitasaaren yksikkö tarjoaa monipuolisia koulutus- ja kehittämispalveluja puutoimialalla, tietotekniikka-alalla ja monialakoulutuksien järjestäjänä.

Lukio

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen on muutoin maksutonta, mutta oppikirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella.

Kannonkoskelaiset käyvät lukiota pääasiassa Saarijärvellä, mutta myös Jyväskylässä, Viitasaarella, Karstulassa tai erikoislukioissa kauempanakin.

 

ETÄISYYS KARTTA