Toisen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei yleensä riitä työn saamiseen, joten suurin osa nuorista jatkaa sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa oppilaitoksessa. Karstulassa ei ole monen muun Keski-Suomen kunnan tapaan ammatillista oppilaitosta, mutta lähellä sijaitsevassa Jyväskylässä on hyvät opiskelumahdollisuudet ja Karstulan Evankelisessa Opistossa voi suorittaa aikuisten ammattitutkintoja. Tämän lisäksi Karstulan lukiossa on mahdollista käydä ammatillisia opintoja lukio-opiskelun yhteydessä.

Karstulan Lukio

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen on muutoin maksutonta, mutta oppikirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella.

Karstulan lukio järjestää nuorisoasteen lukiokoulutusta valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaan. Koulutusta monipuolistavat koulukohtaiset kurssit ja monimuotoiset opetusmenetelmät, jotka mahdollistavat ammatillisia opintoja ja yliopisto-opintoja lukio-opiskelun yhteydessä.
Lukiossa voi opiskella myös aikuislukion opetussuunnitelman mukaan.

Lukiossa on 72 aloituspaikkaa ja opiskelijoita n. 110.

 

ETÄISYYS KARTTA