Tervetuloa

Kari Levänen
Konneveden kunnanjohtaja

Konneveden kunta sijaitsee Länsi-Suomen läänin itäosassa noin 60 km Jyväskylästä koilliseen. Kunnassa on noin 3000 asukasta ja parhaimmillaan lähes yhtä paljon vapaa-ajan asukkaita. Konnevesi tunnetaan metsien ja vesien pitäjänä. Maisemakuvaa elävöittävät sokkeloiset, puhtaat vesistöt, saaret, kosket ja joet sekä jylhät ja terveet metsäalueet, vaikka kesän 2010 myrskyt tuhosivatkin osan jylhimmistä metsistämme. Konnevedellä arvostetaan puhdasta luontoa ja elämänlaatua. Monivivahteinen luonnonympäristö, yli 600 km rantaviivaa ja monipuolinen palveluvarustus mahdollistavat myös rentouttavan lomanvieton.

Kesällä Konnevesi on vilkkaimmillaan. Kesäasukkaat ja -tapahtumat tuovat mukanaan kokonaan uuden sykkeen paikkakunnan elämään. Perinteisesti heinäkuun ensimmäisellä viikolla pidettävät Konnevesipäivät konsertteineen ja markkinoineen kokoavat yhteen tuhansittain kuntalaisia ja kesävieraita.

Kansainvälisesti Konneveden tunnetuin kohde on Jyväskylän yliopiston biologinen tutkimusasema. Asemalla vierailee tutkijoita ja opiskelijoita eri puolilta maailmaa ja siellä tehdyn tutkimustyön artikkeleita julkaistaan usein kansainvälisissä tiedejulkaisuissa. Kotimaassa Konnevesi tunnetaan ainakin moottoriurheilusta. Erityisesti moottoripyörien jäärata-ajoissa konnevetiset ovat kahmineet mestaruusmitaleita vuodesta toiseen jo vuosikymmenten ajan.

Tervetuloa tämän sivuston käyttäjäksi ja samalla tutustumaan Konneveden kuntaan.


 

ETÄISYYS KARTTA