Toisen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei yleensä riitä työn saamiseen, joten suurin osa nuorista jatkaa sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa lukiossa.

Ammatillinen koulutus

Ammatillisessa koulutuksessa voi suorittaa eri alojen ammattitutkintoja. Tutkintoja on noin 75 eri alalta, esimerkiksi autoala, hotelli- ja ravintola-ala, kone- ja metalliala, puuala, sähköala ja vaatetusala. Opiskelu kestää noin kolme vuotta ja siihen kuuluu usein työssä oppimista. Tutkinnon voi suorittaa eri tavoin; oppilaitoksessa opiskellen, näyttötutkintoina tai oppisopimuskoulutuksena.

Ammatilliseen koulutukseen voi hakea kaksi kertaa vuodessa, yleensä helmikuussa ja syyskuussa. Tarkempia tietoja hakuajoista saa esimerkiksi 
TE-toimistosta, josta saa myös hakulomakkeita ja ohjeita.

Konnevedellä ei ole monen muun Keski-Suomen kunnan tapaan ammatillista oppilaitosta, mutta mm. Äänekoskella ja Jyväskylässä on hyvät opiskelumahdollisuudet.

Konneveden lukio

Lukio on yleissivistävä koulu. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen on muutoin maksutonta, mutta oppikirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Konneveden lukio järjestää nuorisoasteen lukiokoulutusta valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaan.

Konneveden aikuislukio

Aikuislukiossa on mahdollista suorittaa lukio-opintoja aikuisiässä ja työelämän ohessa.

 

ETÄISYYS KARTTA