Varhaiskasvatus

Päivähoito

Päivähoito järjestetään osapäivä- ja kokopäivähoitona. Kokopäivähoidossa lapsen hoitoaika saa yleensä jatkua yhtäjaksoisesti enintään kymmenen tuntia vuorokaudessa ja osapäivähoidossa viisi tuntia. Päivähoidosta perittävät maksut löydät Kuhmoisten kunnan sivuilta.

Kotihoidontuki

Kuhmoisten kunta maksaa kotihoidontuen kuntalisää niille perheille, joissa hoidetaan kotona yhtä tai useampaa alle 3-vuotiasta lasta. Tuen suuruus on 135 e/kk/perhe. Lasten kotihoidon tuen kuntalisän maksatus hoidetaan Kelan kautta.

Lisätiedot: sivistystoimisto puh.020 638 3109/Leena Lahti tai sähköpostilla leena.lahti@kuhmoinen.fi

Ryhmäperhepäivähoito

Ryhmäperhepäivähoito on perhepäivähoidon ja päiväkodin välille sijoittuva hoitomuoto. Ryhmäperhepäivähoitokodissa työskentelee 4–6 hoitajaa ja lapsiryhmän koko on maksimissaan 8-12 lasta. Lasten iät vaihtelevat 0-6 vuoteen.

Lapsiryhmän koko ja ikäjakautuma sekä hoitajien lukumäärä mahdollistavat monipuolisemman toiminnan kuin tavallisessa perhepäivähoidossa.

Lisätietoja Kuhmoisten ryhmäperhepäivähoidosta.

Ryhmäperhepäiväkodissa järjestetään myös vuorohoitoa, mikä on tarkoitettu vuorotyötä tekevien vanhempien lapsille, jotka tarvitsevat hoitoa klo 18–06 välisenä aikana sekä viikonloppuisin ja pyhinä. Vuorohoidossa olevien lasten päivähoitomaksu on samansuuruinen kuin muilla päivähoidossa olevilla lapsilla.

Lisätietoja Kuhmoisten kunnan vuorohoidosta.

Perhepäivähoito

Kuhmoisissa toimii neljä kunnallista perhepäivähoitajaa ja yksi yksityinen perhepäivähoitaja.

Lisätietoja: Katri Kopponen 020 638 3141 / 040 764 3520 tai katri.kopponen@kuhmoinen.fi

Jos olet kiinnostunut perhepäivähoitajan työstä, ota rohkeasti yhteyttä! Perhepäivähoitajalla, jolla on ryhmässä oma alle 3-vuotias lapsi, ei menetä kodinhoitotukea eikä kuntalisää.

Esiopetus

Kuhmoisten kunnassa annettava esiopetus tapahtuu Kuhmoisten koulukeskuksessa osoitteessa Länkipohjantie 64,
17800 KUHMOINEN

Jos esiopetusta saavan oppilaan matka kotoa esiopetukseen tai päivähoidosta esiopetukseen on 0,5 kilometriä pitempi, oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen kotoa suoraan esiopetukseen tai päivähoidosta esiopetukseen ja esiopetuksesta kotiin tai päivähoitoon.

 

ETÄISYYS KARTTA