Toisen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei yleensä riitä työn saamiseen, joten suurin osa nuorista jatkaa sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa oppilaitoksessa.

Kuhmoisissa on lukio, jonne voi hakea peruskoulun jälkeen, mutta siellä ei ole monen muun Keski-Suomen kunnan tapaan ammatillisia oppilaitoksia. Lähellä sijaitsevat kaupungit, mm. Jämsä ja Jyväskylä tarjoavat ammatilliseen koulutukseen hyvät mahdollisuudet.

Lukio

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen ja oppikirjoineen on Kuhmoisissa muutoin maksutonta, mutta työkirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella.

Kuhmoisten lukio sijaitsee koulukeskuksessa osoitteessa Länkipohjantie 64, 17800 Kuhmoinen.

Lisätietoja Kuhmoisten lukiosta.

 

ETÄISYYS KARTTA