Toisen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei yleensä riitä työn saamiseen, joten suurin osa nuorista jatkaa sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa lukiossa.

Muuramessa ei ole ammatillisia oppilaitoksia, mutta Muurame sijaitsee aivan Jyväskylän kupeessa, jossa tarjotaan monipuolista peruskoulunjälkeistä ammatillista opetusta.

Muuramen lukio

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen on muutoin maksutonta, mutta oppikirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella.

Muuramen lukio sijaitsee Muuramen kulttuurikeskuksen yhteydessä modernissa ja viihtyisissä tiloissa. Muuramen lukiossa on n. 200 opiskelijaa ja 20 opettajaa, joista osa on yhteisiä Nisulanmäen koulun kanssa.

Lukion toiminnassa korostetaan erityisesti yrittäjyyttä, ilmaisua ja ympäristökasvatusta. Uusien ideoiden kehittely ja kokeilu ovat ominaisia Muuramen lukiolle. Opiskelijat tekevät mm. erilaisia projekteja, joiden toteutuksesta he vastaavat pääosin itse. Muuramen lukiolla on oma laatujärjestelmä, jonka avulla lukion toimintaa arvioidaan ja kehitetään jatkuvasti. Oppilaskunnan mielipiteitä kuunnellaan päätöksiä tehtäessä. Lukio toimii tiiviissä yhteistyössä myös ulospäin muihin oppilaitoksiin ja työelämään.

 

ETÄISYYS KARTTA