Toiseen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei yleensä riitä työn saamiseen Suomessa, joten suurin osa nuorista jatkaa sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa oppilaitoksessa eli lukiossa.

Petäjäveden lukio

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen on muutoin maksutonta, mutta oppikirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella.

Petäjäveden lukio sijaitsee yläasteen yhteydessä. Petäjäveden lukion yhteystiedot löytyvät kunnan nettisivuilta. Lisätietoja opetuksesta löytyy lukion kotisivuilta.

Jyväskylän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuisopisto
Petäjäveden Miilutien toimipiste

Petäjäveden Miilutien toimipiste on osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää. Siellä toimii osa sekä Jyväskylän ammattiopiston hyvinvointi ja kulttuuriyksikön että Jyväskylän aikuisopiston hyvinvointi ja liiketoimintayksikön kulttuurialoista. Miilutiellä nuoret ovat ammatillisessa peruskoulutuksessa ja aikuiset suorittavat näyttötutkintoa.

Nuorten ammatillisessa peruskoulutuksessa on mahdollista opiskella joko kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta valokuvauksen koulutusohjelmaa tai käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnosta tuotteen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelmaa. Käsi- ja taideteollisuusalalla on metallin, puun, tekstiilin tai vaatetusalan suuntautumisvaihtoehdot. Tutkintonimikkeenä on joko kuva-artesaani tai artesaani.

Jyväskylän ammattiopisto, Petäjävesi
Miilutie 2
41900 PETÄJÄVESI
Tuija Hiiliaho
Opintosihteeri
040 341 6065
tuija.hiiliaho@jao.fi
www.jao.fi

 

ETÄISYYS KARTTA