Nähtävyydet

Keski-Suomen sydämessä, aivan Jyväskylän kupeessa sijaitseva Petäjävesi tunnetaan kauniista luonnostaan, vahvoista käsityöläisperinteistään sekä etenkin ainutlaatuisesta Unescon maailmanperintökohteestaan Petäjäveden vanhasta kirkosta, joka täyttää 250 vuotta.

Käsityötuotteita, kuten värikkäitä huopatuotteita, sekä paikallisia lähiruoka- ja luomutuotteita voi ostaa persoonallisista, pienistä liikkeistä tai suoraan tiloilta ja verstailta. Keski-Suomen Tieliikennemuseo sekä Radio- ja puhelinmuseo tarjoavat ihmeteltävää koko perheelle.

Wanhan witosen melontareitti, monipuoliset patikointireitit sekä lintutornit houkuttelevat luonnon ääreen niin hiljentyjiä kuin aktiiviurheilijoitakin. Petäjäveden erämaisemia voi ihailla Karhunahtaan jylhällä aarnialueella tai Syrjäharjun luontopolulla. Tampinkierroksella kulkija aistii suon vahvat tuoksut. Jämsänveden ympäri kiertävä Töllin taival kutsuu niin pyöräilijöitä kuin kävelijöitäkin. Vuolas Könkköjoki houkuttelee etenkin taimikalastajia.

Petäjävesi ympäristöineen tarjoaa matkailijalle kulttuurimaisemaa ja perintökohteita tulittepa sitten yksin, yhdessä perheen tai ystävien kanssa.

Tällä sivustolla oleviin kohteisiin saat lisätietoa Petäjäveden kunnan omilta sivuilta

 

ETÄISYYS KARTTA