Toisen asteen koulutus

Pelkkä peruskoulu ei riitä työn saamiseen, joten nuoret jatkavat sen jälkeen opiskelua toisen asteen koulutuksessa eli ammatillisessa oppilaitoksessa tai yleissivistävää koulutusta tarjoavassa lukiossa.

Pihtiputaan lukio

Lukio on yleissivistävä koulu. Lukion oppimäärä on kolmevuotinen, mutta se on mahdollista suorittaa omassa tahdissa 2–4 vuoden aikana. Lukion päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Ylioppilas voi hakea yliopistoon ja korkeakouluihin. Lukio-opetus kouluaterioineen on muutoin maksutonta, mutta oppikirjat ja koulutarvikkeet opiskelijan täytyy maksaa itse. Opiskelijat valitaan hakemaansa lukioon paremmuusjärjestyksessä peruskoulun päättötodistuksen keskiarvon perusteella.

Pihtiputaan lukio tarjoaa opiskelijoilleen monipuolisen kurssivalikoiman ja korkeatasoisen opetuksen. Yleisopintojen lisäksi opiskelijat voivat opiskella myös lentopallo-, hiihto- ja musiikkilinjalla. Lukion yhteydessä on asuntola kaukaa saapuville opiskelijoille. Asuntolassa on tarjolla edullisia soluasuntoja.

Lisätietoja Pihtiputaan lukiosta.

Lisätietoja kaksoistutkinnosta.

Ammatillinen koulutus

Ammatillisessa koulutuksessa voi suorittaa eri alojen ammattitutkintoja. Tutkintoja on noin 75 eri alalta, esimerkiksi autoala, hotelli- ja ravintola-ala, kone- ja metalliala, puuala, sähköala ja vaatetusala. Opiskelu kestää noin kolme vuotta ja siihen kuuluu usein työssä oppimista. Tutkinnon voi suorittaa eri tavoin; oppilaitoksessa opiskellen, näyttötutkintoina tai oppisopimuskoulutuksena.

Ammatilliseen koulutukseen voi hakea kaksi kertaa vuodessa, yleensä helmikuussa ja syyskuussa. Tarkempia tietoja hakuajoista saa esimerkiksi
TE-toimistosta, josta saa myös hakulomakkeita ja ohjeita.

Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus POKE järjestää ammatillista peruskoulutusta, lisäkoulutusta, työvoimapoliittista aikuiskoulutusta sekä koulutukseen liittyvää palvelu- ja kehittämistoimintaa Äänekosken, Saarijärven ja Viitasaaren kunnissa. Viitasaarella voi opiskella mm. tekniikan ja liikenteen alaa sekä matkailun, ravitsemuksen ja talouden aloja. Ammatillista opetusta järjestetään myös oppisopimuskoulutuksena.

Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus (POKE)

Teollisuustie 12-14
44500 VIITASAARI
Puh. 014 519 2550
viitasaari@poke.fi  

Toimipaikkojen yhteystiedot löydät tästä

 

 

ETÄISYYS KARTTA