Tervetuloa Pihtiputaalle

Ari Kinnunen
Kunnanjohtaja

Pihtipudas sijaitsee nelostien varrella noin 140 km Jyväskylästä pohjoiseen. Olen aloittanut Pihtiputaalla uutena kunnanjohtajana vuoden 2011 alusta. Pihtipudas vaikuttaa mukavalta ja vireältä kunnalta. Oman värinsä Pihtiputaan elämään tuo vilkas nelostie ja runsas kesäasukkainen määrä. Suurimmat järvet Pihtiputaalla ovat Kolima, Alvajärvi ja Muurasjärvi. Pääosa kesämökeistä sijaitsee näiden järvien rannoilla. Nelostien liikennevirrat antavat voimaa paikkakunnan palveluelinkeinoille ja mökkiläiset vilkastuttavat paikkakuntaa erityisesti kesäkuukausien aikana.

Vuosittain toistuvista tapahtumista Keihäskarnevaalit ovat suurin yksittäinen tapahtuma. Raviurheilun ystäville on kesäisin tarjolla kahdet valtakunnalliset toto-ravit. Kesän avausta vietetään perinteisesti kesämarkkinoiden merkeissä. Tulevalle kesälle on tiedossa myös kesäteatteri-ilta ja kansallinen maantiepyöräilykilpailu Alvajärven ympäriajo. Pihtiputaalla on Suomen korkeimmalla sarjatasolla kilpaileva naisten lentopallojoukkue. Talvikaudella lentopallopelit ovat suosittuja tapahtumia.

Paikkakunnalla asuu jonkin verran ulkomaalaisia, osa maahanmuuttajista on venäläisiä. Osa ulkomailta tänne muuttaneista on tullut työ perässä, osa on tullut paikkakunnalle puolison myötä. Kotoutumisen kannalta on tärkeää, että löytää nopeasti työpaikan ja pääsee mukaan paikkakunnan harrastustoimintaan. Kotoutumisessa voi olla apuna esimerkiksi kansalaisopisto. Sen kautta voi saada koulutusta suomen kieleen ja kulttuuriin.

Tervetuloa tämän sivuston käyttäjäksi. Tervetuloa myös Pihtiputaalle joko asumaan tai loman viettoon.


 

ETÄISYYS KARTTA