Aikuiskoulutus

Suomessa ihmiset opiskelevat paljon aikuisina ja työn ohessa. Työelämä muuttuu koko ajan ja työ vaatii uusia taitoja; esimerkiksi uudet tietokoneohjelmat vaativat opiskelua. Monet opiskelevat vielä aikuisina uuden ammatin, joko omasta halustaan tai esimerkiksi työttömäksi jäämisen vuoksi.

Aikuiskoulutusta järjestetään lähes kaikissa opiskelutyypeissä aina yliopistoista ja korkeakouluista ammattikouluihin ja kansanopistoihin. Aikuiskoulutukseen haetaan yleensä suoraan järjestävään oppilaitokseen. Ammattikorkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan yhteishaun kautta.

Saarijärven ammatillinen oppilaitos tarjoaa myös aikuisopintoja. Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus POKE kouluttaa osaajia liike-elämän, palvelualojen, teollisuuden ja maaseudun tarpeisiin. Oppilaitos tarjoaa myös oppisopimuskoulutusta. Osa opinnoista järjestetään naapurikunnassa Äänekoskella.

Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus (POKE)

Piilolantie 17
44100 ÄÄNEKOSKI
Puh. 014 519 211
toimisto@poke.fi

Luonnonvara-ala
Kolkanlahdentie 280
43250 KOLKANLAHTI
Puh. 014 519 2680
saarijarvi@poke.fi

Uuraistentie 240
43130 TARVAALA
Puh. 014 519 2600
saarijarvi@poke.fi

Toimipaikkojen yhteystiedot löydät tästä

Alkavia aikuiskoulutuksia

Aikuisopiskeluportaaleja

Keski-Suomen aikuisopiskeluportaali on tarkoitettu kaikille aikuiskoulutuksesta kiinnostuneille tiedonlähteeksi ja apuvälineeksi. Eri koulutusaloista, tutkinnoista ja oppilaitosten tarjonnasta voi hakea tietoa myös englanniksi ja ruotsiksi Opetushallituksen Koulutusnetti -palvelussa. Avoimen yliopiston opinnoista tietoa löytyy Avoimien yliopistojen portaalista.

 Koulutustarjonta Keski-Suomessa

 

ETÄISYYS KARTTA