Harrastusmahdollisuudet

Saarijärven kaupungin uusi monitoimihalli on otettu käyttöön kesällä 2007. Se sijaitsee Uimahalli-kuntokeskus Aarresaaren yhteydessä. Yhdessä nämä muodostavat monipuolisen ja ajanmukaisen keskuksen erilaisia liikuntaharrastuksia ja myös muita toimintoja ja tapahtumia varten.

Vapaa-aikatoimen tehtävänä on tuottaa vapaa-aikapalveluja niin, että se edistää kuntalaisten hyvinvointia, terveyttä, elinvoimaisuutta, omatoimisuutta sekä erityisesti nuorten kasvua ja kehitystä. Kaupungin useat ulkoliikuntapaikat kuten urheilukentät tarjoaa mahdollisuuden yleisurheilusta jalka- ja pesäpalloon. Kolme tenniskenttää ovat maksuttomia.

Kusiaismäen kansainväliset mitat täyttävässä hiihtokeskuksessa on 1 km, 2 km, 3 km, 5km ja 8 km latureitit. Alueella lisäksi 2 retkikotaa, voitelukatos ja luistonkokeilurinne. Kilpahiihtoladuista valaistuja 1 km, 3 km ja 5 km reitit ja kuntoladuista 3 km.
Hiihtokeskuksen yhteydessä ovat hyppyrimäet K-44 ja K-26. Ne on muovitettu ja myös kesäkäytössä.

Kuntohiihtäjille Pajulammen ympärilatu on 1,5km ja 15 km latuverkosto, josta yhteys Keski-Suomen maakuntauralle.

Paavonrinteillä voi lasketella, lumilautailla ja hiihtää. Rinteet sijaitsee 65 km Jyväskylästä Kokkolan suuntaan valtatie 13:n varrella 2 km ennen Saarijärven keskustaa.

Rinnetiedot:

Valaistuja rinteitä 5 kpl
Rinnepituus 70-700 m
Hissejä 2 kpl, kapasiteetti 1500 hlöä/h
Lumetuslaitteet
Suksivuokraamo
Hiihtokoulu ennakkotilauksesta
Lumilautailijat ja laskettelijat saavat nauttia streetistä, reilistä ja hyppyristä

Latuinfosta löydät ladut ja kartat

Lisätietoa saat Saarijärven kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelusta

 

ETÄISYYS KARTTA