Tervetuloa

Janne Kinnunen
kaupunginjohtaja

Suomen ja erityisesti Viitasaaren brändi on vuodenaikojen vaihtelu. Talvi on lunta, jäätä ja pakkasta. Hiihto- ja luistelukelit ovat mainiot. Talvesta kehittyy valoisa kevät kukonaskelin; luonto herää ja kutsuu kaupunkilaiset ja kesäviitasaarelaiset mökeilleen ja vesille. Kevät rakentaa tietä kesälle. Kesälomalaiset ja -vieraat osallistuvat kaupungin kesätapahtumiin luonnonkauniissa pienkaupungissamme. Syksy siirtää kesän talveen. Viitasaarella näet vuodenaikojen kirjon henkilökohtaisesti keskellä kaunista luontoamme.

Luonnonkauneuden lisäksi Viitasaarella on tyypillistä laadukas asuminen ja erinomaiset palvelut. Kaupunki panostaa näihin luonnollisiin vahvuuksiinsa. Ne ovat kaupunkimme kehityksen menestystekijöitä, joita tuomme esiin ja toteutamme kaupunkistrategiassamme. Erityisesti kehitämme kaupunkikeskustaamme torin varrella.

Asuminen Viitasaarella on kehittynyt myönteisesti ja monipuolistunut tarjonnaltaan. Kaupunki on hankkinut ja kaavoittanut hyviä asumispaikkoja ja tarjoaa niitä ostettavaksi. Tonttitarjonta on monipuolista. Isoahon ja Kurkelan alueelle on kaavoitettu hyviä tontteja. Asumisen edellytyksiä tuetaan kaupungin aktiivisella maahankinnalla ja hyvällä tonttitarjonnalla. Rantatontteja on vielä tarjolla Tuhmalanniemessä.

Keskustassa asuntorakentaminen täydentää torikuvaa. Kerrostaloasunnoista on katseen matka erikois- ja lähipalveluihin. Täällä pärjäät ilman autoa. Asumisessa palveluasumisen kehittäminen on lähtenyt käyntiin. Palveluasumiseen kuuluu asunnon lisäksi erilaisia palveluja.

Palvelut todella liittyvät läheisesti asumiseen. Ne luovat monipuolisuutta kaupunkikuvaan. Tätä haluamme edelleen kehittää yhdessä viitasaarelaisten ja kesäviitasaarelaisten kanssa. On tärkeää, että saisimme kaupungille palautetta parannettavista palveluista. Viitasaarella kaupungille on ollut erinomainen apu kesämökkiläistoiminnasta ja sen aktiivisista jäsenistä. Uskon toiminnalla olleen vaikutusta paikkakunnan palvelujen kehittämiseksi.

Palvelu paikkakunnan parhaaksi on tärkeää. Kuitenkin tämä on tehtävä iloisella ja myönteisellä mielellä, jotta aikaa jää myös joutilaana oloon kesällä ja lomailuun työnteon välillä. Vasta tällöin loma on lomaa ja toiminta aitoa toimintaa. Olemme kaupunkina mukana messuilla ja eri tilaisuuksissa niin muualla kuin myös Viitasaarella. Ota reilusti meihin yhteyttä.

Tervetuloa, tavataan vuodenaikojen Viitasaarella!

 

ETÄISYYS KARTTA