Aikuiskoulutus

Suomessa ihmiset opiskelevat paljon aikuisina ja työn ohessa. Työelämä muuttuu koko ajan ja työ vaatii uusia taitoja; esimerkiksi uudet tietokoneohjelmat vaativat opiskelua. Monet opiskelevat vielä aikuisina uuden ammatin, joko omasta halustaan tai esimerkiksi työttömäksi jäämisen vuoksi.

Aikuiskoulutusta järjestetään lähes kaikissa opiskelutyypeissä aina yliopistoista ja korkeakouluista ammattikouluihin ja kansanopistoihin. Aikuiskoulutukseen haetaan yleensä suoraan järjestävään oppilaitokseen. Ammattikorkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan yhteishaun kautta.

Aikuiskoulutusta järjestetään Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksessa sekä Viitasaaren opistossa. Viitasaaren lukiossa on mahdollista saada lukiokoulutusta myös aikuisena ja lukiossa on mahdollista opiskella myös kaksoistutkinto.

Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus POKE kouluttaa osaajia liike-elämän, palvelualojen, teollisuuden ja maaseudun tarpeisiin. Oppilaitos tarjoaa myös oppisopimuskoulutusta.

Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus (POKE)

Piilolantie 17
44100 ÄÄNEKOSKI
Puh. 014 519 211
toimisto@poke.fi

Tekniikka ja liikenne, Matkailu-, Ravitsemis- ja talousala
Teollisuustie 12-14
44500 VIITASAARI
Puh. 014 519 2550
viitasaari@poke.fi

Toimipaikkojen yhteystiedot löydät tästä

Alkavaa aikuiskoulutusta Viitasaarella

JAO Viitasaari

Jyväskylän aikuisopiston Viitasaaren yksikkö tarjoaa monipuolisia koulutus- ja kehittämispalveluja puutoimialalla, tietotekniikka-alalla ja monialakoulutuksien järjestäjänä.
www.jao.fi

Viitaseudun opisto

Viitaseudun opisto tarjoaa koulutuspalveluja Viitasaaren ja Pihtiputaan kuntien asukkaille. Se on ensisijaisesti aikuisille tarkoitettu oppilaitos, joka tarjoaa mahdollisuuden inhimilliseen kasvuun ja oppimiseen sosiaalisena harrasteena opiskeluhalukkuudesta riippuen myös kaikilla kyläkunnilla. Kansanopisto tarjoaa kurssiluontoista koulutusta Viitasaarella ja Pihtiputaalla.

Lisätietoja Keski-Suomen aikuisopiskelutarjonnasta

 

ETÄISYYS KARTTA